De echte boer

Even over ‘Boer zoekt Vrouw’. In de maatschappijles van mijn dochter (16 jaar) vroeg de docent: wat zou je missen van de landbouw in Nederland als we de hele landbouw zouden verplaatsen naar Afrika? Het antwoord kwam heel snel: Boer zoekt vrouw! Dit tv-programma is blijkbaar beeldbepalend voor de Nederlandse landbouw.

Interessant aan de huidige programmaserie is de verwarring bij de kijkers, als de boer niet meer voldoet aan hun (droom)beeld. Wat is een echte boer? Een homo-boer wordt geaccepteerd, maar mogen de boeren die meer manager, ondernemer, investeerder of bedrijfseigenaar zijn, wel meedoen aan Boer zoekt Vrouw? Het antwoord hierop laat ik over aan de criteria van de  programmamakers.

Interessanter is het om na te denken over de blik van de kijkers, die de boer kennelijk niet zien als ondernemer, voedselproducent, manager, slimme innovator, strategisch denker, risiconemer, veranderaar, wereldburger, etc. Het leidt tot verwarring. Daarom des te leuker dat een aantal van deze ‘andere soort’ boeren, namelijk ondernemende voedselproducenten, meedoen aan Boer zoekt Vrouw.

Ik ben benieuwd of deze ondernemende voedselproducenten andere vrouwen aantrekken… als fervent kijker van Boer Zoekt vrouw, zal ik het blijven volgen.

René

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s