Herenboeren

Artikel Herenboeren.jpg

In Boxtel heeft een groep burgers een boerderij gekocht en een boer ingehuurd die voor de groep burgers het voedsel gaat verbouwen. De burgers bepalen zelf in welke mate ze meewerken, meedoen of bijdragen op het bedrijf. De boer is in dienst van de burgercoöperatie, krijgt een vast salaris en de burgers bepalen wat en hoe er verbouwd en gewerkt wordt op de boerderij. En goed nieuws: de initiatiefnemer Geert van der Veer wil dit als nieuw concept verder uitrollen in Nederland. Nog beter nieuws: de bedenker en initiatiefnemer, wil zich met dit initiatief niet afzetten tegen de reguliere landbouw. Wel wil hij laten zien dat het ook anders kan! Applaus en petje af, echte Wakkere Burgers.

Herenboeren is in de termen van Wakker Boer het summum van We-Farming, het verbindend ondernemen. Een inspirerend voorbeeld voor alle boeren in Nederland om te kijken welke ingrediënten je uit deze manier van denken kunt integreren in jouw bedrijf, om zo de echte verbinding met burgers vorm te geven.

Je kunt nadenken over vormen waarin burgers gaan meefinancieren, over vormen waarin burgers meedenken over je manier van produceren, over vormen waarin burgers directe afnemers worden van je bedrijf, over vormen waarin burgers meewerken op je bedrijf, over vormen waarin burgers ambassadeur zijn van je bedrijf, over hoe jij als boer burgers begeleidt bij hun voedselkeuzes etc. Herenboeren laat zien dat het kan en hoe je dat kunt doen. In ons idee van We-Farming is de essentie, dat je als individuele boer op zoek gaat naar jouw manier om je vanuit je bedrijf te verbinden met je omgeving. We wensen Herenboeren succes met de uitrol van het concept en wij als Wakker Boer hopen boeren aan te zetten om concreet vorm te geven aan hun eigen manier om te verbinden met de directe omgeving.

René

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s